Mensen in beweging zetten…

Dat doe ik resultaat- en doelgericht. Ik draai niet om de brij heen en spring samen met jou in de situatie van dat moment. Gestelde doelen worden gerealiseerd. En ik zet mensen in beweging vanuit mijn authenticiteit: open, spiegelend en eerlijk. Authenticiteit en samenwerking gaan hand in hand. Soms ben ik een tikkeltje andersdenkend. Het doen van systemisch werk door organisatieopstellingen, geeft inzicht en kan veel beweging veroorzaken. Organisatieopstelling worden ingezet bij hardnekkige vraagstukken binnen de organisatie. Ook worden thema’s als een transformatieproces, nieuwe strategie, samenwerking, binding, ordening en plaats in de organisatie behandeld. Deze effectieve interventies en de systemische zienswijze beïnvloeden het werk van de manager en de medewerkers.

… én houden!

Mijn werkwijze is er op gericht dat het geleerde ook verankerd wordt. Daarvoor gebruik ik naast organisatieopstellingen het bewezen 70:20:10 model. Ik leer jou slechts 10% via traditionele scholing, trainingen, cursussen of workshops. Jij leert 20% door contact en interactie met anderen, zoals collega’s. En maar liefst 70% leer je op je eigen werkplek. Dat faciliteer ik, eventueel samen met HR, zodat het rendement direct voelbaar en meetbaar is voor jou. Zo houdt het je bovendien niet af van je kerntaken.

Mijn diensten:

Use the "text" attribute to change me!